söndag 10 februari 2008

När fel personer får barn...

Där är dom som kämpar och kämpar år efter år för att få ett biologiskt barn. Det kanske är deras högsta önskan.
Sen finns det en annan kategori, dom som får barn men egentligen inte borde ha ett barn. Dom som ger sitt barn den tuffaste början i livet. För att dom själva inte klarar av att stå emot abstinensen så får deras stackars barn göra det deras allra första vecka i livet. Oftast bryr dom sig själva inte utan att vi personal får ta hand om detta barn. Barnet som skriker det mest hjärtskärande skrik som inte går att lindra, det kvittar precis vad man gör utan att du får ett resultat.
Mycket har man förståelse för men att komma med alla undanflykter för att skydda sitt eget dåliga samvete är fegt, stå för det du har gjort och ta hand om ditt barn istället.
En sak har jag lärt mig på mitt arbete, man ska inte alltid lita på utsidan och fasaden för det är inte alltid den stämmer. När dom är där kan dom verka hur goa som helst mot sina barn men sen struntar dom i att komma eller kanske går tillbaka till sitt missbruk och barnet får i sig läkemedlet eller drogen igen och får abstinens igen. Så många gånger som man blivit lurad av fasaden struntar man i den och ser till intuitionen istället. Sen klart ska dom alltid få en andra chans det säger jag inte, men dom ska förtjäna den och hålla kvar den.

Inga kommentarer: